Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-content/themes/calcium/inc/laborator_filters.php on line 51 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-content/themes/calcium/inc/laborator_filters.php on line 52 In gesprek met patiënten- en cliëntenorganisaties… | Eric Verkaar
  Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-includes/post-template.php on line 310 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-includes/post-template.php on line 310

  In gesprek met patiënten- en cliëntenorganisaties…

  Als directeur van Zorgbelang Gelderland ben ik regelmatig in gesprek met patiënten- en cliëntenorganisaties. wij doen ons werk voor- en met hen. Zij zijn de basis waardoor wij ons werk kunnen doen, want als cliënten(organisaties) hebben zij ervaring met het leven met beperkingen en met zorg die soms nodig is om met deze beperkingen om te kunnen gaan. Voor mij persoonlijk is het erg belangrijk dat ik weet wat er leeft bij cliënten en hun organisaties. Pas dan kan ik goed leiding geven aan de activiteiten van Zorgbelang.

  Onze Raad van Advies bestaat uit 20 leden vanuit onze 470 aangesloten organisaties. Elk kwartaal spreken we met elkaar over belangrijke ontwikkelingen in de zorg en kijken we hoe Zorgbelang daar de aangesloten organisaties bij kan ondersteunen. Of: wat willen deze organisaties dat wij doen? In deze tijden van flinke veranderingen, levert dat soms verhitte gesprekken op. Wat zijn de knelpunten die optreden bij de transities en wat kunnen we daar samen aan doen om de positie van patiënten en cliënten te verbeteren? In juni spraken we o.a. over de onafhankelijke cliëntondersteuning in de langdurige zorg (hoe kunnen deze Zorgbelang collega’s mensen in de langdurige zorg nog beter helpen? Een ander gespreksonderwerp was de vraag vanuit de vereniging van oudere surinamers naar een meer cultuursensitieve zorg. Ik bezin me mijn mijn collega’s de komende maanden, hoe we dat onderwerp beter op de ‘zorg-agenda’ in Gelderland en daarbuiten kunnen krijgen.

  Tijdens veel bijeenkomsten, zoals van de Academie Zorgbelang spreek ik zelf met actieve cliënten en patiënten. Deze persoonlijke gesprekjes zijn voor mij belangrijk om te weten wat er op dat moment speelt. Zo af en toe speel ik mee met ‘een steekje los‘ … Ik ben ook een paar keer met Tha Bus on tour mee geweest. Een hele leuke dag met jongeren. Naar een middelbare school, ook een keer naar een landelijke bijeenkomst in Amsterdam. Indrukwekkend om te horen wat jongeren meegemaakt hebben en hoe ze zelf werken aan een mooie toekomst.

  Misschien spreek ik u binnenkort (weer)….