Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-content/themes/calcium/inc/laborator_filters.php on line 51 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-content/themes/calcium/inc/laborator_filters.php on line 52 Op weg naar zorgverzekeraars… | Eric Verkaar
    Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-includes/post-template.php on line 310 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data/www/ericverkaar.nl/www/wp-includes/post-template.php on line 310

    Op weg naar zorgverzekeraars…

    Als directeur van een Zorgbelang organisatie ben ik regelmatig op weg naar een zorgverzekeraar. Ik heb regelmatig contact met Menzis, Achmea, Vgz, CZ en de koepel Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Mijn collega’s in andere delen van het land hebben ook contact met De Friesland, DSW, Eno en Zorg en Zekerheid.

    Met al deze Zorgverzekeraars spreek ik over de vraag hoe we betere kwaliteit van zorg kunnen  realiseren. Daarbij zijn de kosten van zorg geen taboe: goede zorg moet in het belang van patiënten en cliënten ook doelmatig en efficiënt zijn. Want niemand wil een onbetaalbare premie. Zorgbelang geeft samen met cliënten, patiënten en hun organisaties in projecten aan hoe de zorginkoop kan verbeteren. Dat doen we door het organiseren van verschillende vormen van participatie en innovatie vanuit cliëntenperspectief. Een van de onderwerpen waar we het afgelopen jaar hard aan gewerkt hebben, is hoe de zorg in een regio en tot op het niveau van een wijk beter kan worden ingericht naar de wensen van patiënten/cliënten. Maar ook het toetsen van zorgplannen vanuit cliëntenperspectief is een activiteit die door een zorgverzekeraar is gefinancierd.  Daarnaast financieren de zorgkantoren van de zorgverzekeraars de onafhankelijke cliëntondersteuning in de langdurige zorg.

    De cliëntervaringen die een rol spelen bij de zorginkoop, zijn volstrekt onafhankelijk! Ook al betaalt een zorgverzekeraar voor een participatieproject, bijvoorbeeld in een ziekenhuis, in de eerste lijn, of bij een GGZ instelling, Zorgbelang is verantwoordelijk voor de inhoud en staat daarin volstrekt onafhankelijk van de zorgverzekeraar of van de zorgaanbieder. Datzelfde geldt voor de onafhankelijke (individuele) cliëntondersteuning die door de Zorgkantoren wordt gefinancierd: onze medewerkers zijn inhoudelijk echt onafhankelijk.